13 decembrie 2008

First date...


Am revenit, dupa o pauza destul de lungutza.

S-au intamplat destul de multe...Dar o sa insist astupra unui singur fapt:educatia.



De mici copii, parintii si cei din jurul nostru, incearca sa ne educe, sa ne ofere "cei 7 ani de acasa"...doar ca, de unii se prind, iar de altii...nu...

O sa insist asupra primei catgorii, deoarece a doua, personal, in marea majoritate a cazurilor,o consider pierduta.

S-a intamplat, sa renunt la persoanele din jurul meu, din cauza ca nu au atins standardul pe care-l doream...



Atunci cand tii la cineva, nu este suficient doar sa i-o spui.Trebuie sa si arati asta, cumva, printr-un cadou, ceva de genul, pe langa micile gesturi si fapte.

Fetele, cel mai usor sunt impresionate cu ajutorul unei flori, de orice gen.Sau, cu ajutorul unui ursuletz de plush..nimicuri de genul, care au insemnatate pentru ele.

Unii, nu realizeaza ca, pentru a consilida o relatie, trebuiesc si aceste lucruri..Multi asteapta ca fetele sa faca primul pas..Sau pur si simplu, li se pare ilogic un astfel de gest.

La prima intalnire ("oficiala" :)) ), o mica atentie..o floare..si gata!Dar nuuuuuuu :-j, asa ceva nu s-a mai pomenit.."E de secol trecut","mai exista romantism", sau mai grav,"ce e ala?!", sunt lucrurile care le aud cel mai des...Trist..


Poate ca...relatiile se vor schimba, atunci cand fiecare va lasa cate putin, pentru ca totul sa mearga bine.

Pana atunci...


Aveti grija pe cine iubiti!!

7 comentarii:

Anonim spunea...

Uneori sentimentul pe care ti-l ofera o persoana este mai important decat orice cadou. :)

Rucs spunea...

intr-adevar.doar ca, uneori, este frumos sa primesti si o atentie de genul.
e faina senzatia sa aormi cu ursuletul de la el, sau sa admiri floarea si apoi sa o pui la presat samd.

ps:mersi ca mi-ai vizitat blogul >:D<

Alexandru spunea...

Dupa cum spuneai si tu intr-un post anterior(sau viitor, ma incurca asta intotdeauna la bloguri) oamenii au inceput sa aiba prea multe alte griji(munca, copii, bani etc) si uiti de gestulurile care arata "romantism"(i don't like this word, it sounds old). Daca ai vazut "Survival", viata reala e tot cam asa, lupti tot pentru o viata usoara, insa cu alte arme si alte posibilitati. Sa supravietuiesti in ziua de azi inseamna sa ai un job bun, sa ai casa, sa ai parte de tot confortul pe care il vrei(si in special pe care vrei sa-l oferi celor dragi tie).
Numai ca acea stare de confort pe care o oferi/o primesti va deveni(daca nu este deja) ceva comun si va mai fi observata(la fel ca functiile de baza ale corpului nostru). Lupta(continua) pentru a oferi celor dragi o viata cat mai buna... asta e un adevarat semn de iubire.
Poate ca nu am dreptate completa, insa unii vad problema si asa.

Vrei romantism? :)) Orice baiat iti poate oferi o floare ca sa te vrajeasca, sa te duca in pat si pe urma sa te gandesti la el x timp ca ce romantic a fost.... dar oare a tinut la tine? :|

Romantismul e pentru pusti/pustoaice plini/pline de hormoni care au nevoie de motive sa se impreuneze, sa isi arate "ca vai ce mult tin unul la altul" si sa se vorbeasca(a se citi a isi pune coarne, insela) cu prima ocazie. La o varsta frageda sau cel putin in primele relatii totul e experimentare, invatare. Romantismul te invata cum sa faci acele usoare flirturi, prin care sa flatezi o femeie, sa o faci sa se simta bine, sa ii arati ca o placi.

Tot intr-un post al tau ai pomenit de copii care vor sa fie adulti si pentru a impresiona se apuca de fumat, baut etc. Inca o metoda prin care incearca sa para mai maturi... lasa "romantismele" deoparte :)

Rucs spunea...

e greu sa las romantismele deoparte.
mi-am creat lumea, cu ele in interiorul ei.asa ca, nu pot.:(

intr-adevar.lupta pentru un trai mai bun, al celor de langa tine, este o dovada frumoasa de iubire.doar ca, de la o anumita varsta incolo.
viata e construita pe etape.
in adolescenta, e frumos sa fii romantic.dar, din ce in ce mai multi pusti si pustoaice condfunda romatismul cu sexul, ceea ce nu este bine.
pentru a putea ajunge cu cineva in pat..nu cred ca este asa de dificil.doar ca, poti sa faci sa fie dificil, pentru a vedea caracterul omului, sentimentele sale samd.pentru a vedea daca este sau nu este o greseala...
tu esti de parere ca este doar pentru cei "mici".eu cred ca este si pentru cei mari.mi se pare superb ca el sa-i ofere ei o floare fara niciun motiv, spunandu-i "stii..fiecare zi e speciala"...sau chestii de genul.
acum ceva vreme, am vazut 2 indragostiti, pana in 18 ani, savurand o ciocolata, in parc, pe o banca..iar ceva frumos.
lumea mea e frumoasa.doar ca nu prea exista persoane care sa faca parte din ea.ar fi trebuit sa traiesc in anglia, acum 1 secol, cand oamenii ieseau la plimbare in parc, cand dura luni de zile pana sa se hotarasca sa faca un anumit gest, cand isi trimiteau scrisori sau cand pur si simplu exista o altfel de societate, nu atat de depravata, murdara si infecta.
putini oameni au ramas cu sufletul pur.
din ce in ce mai putini...

iar cat despre pustii teribilisti...de unii imi pare chiar rau.nu au sufletul atat de murdar pe cat vor sa arate..ei nu vor putea gusta romantismul niciodata.

si totusi, te "provoc" la un experiment..du o floare la o intalnire,persoanei dragi tie.surprinde-i reactia.si...o sa vezi cum ti se va lumina si tie ziua...iar daca nu, te astept cu argumente!

Alexandru spunea...

Nu neg cele spuse de tine si probabil ca reactia ei va fi cea scontantata.<< O sa o fac doar ca sa ma bucur eu de bucuria ei, deci sunt un pic egoist :p >>.
Ceea ce vroiam sa afirm in comentariul anterior este ca semne de iubire pana si in lucruri care la o privire fugara ar parea dezinteres fata de persoana iubita.

Nu neg ca sunt gesturi foarte frumoase, insa traim in lumea de azi, nu de ieri sau de acum 100 de ani. Si app... acum 100 de ani se intaplau multe, insa te-ai uitat la prea multe filme cu happy ending. Rucs, viata e grea, nu e o joaca sau o poezie pe care o poti reincepe de mai multe ori si nu are intotdeauna happy ending(ai aflat asta deja). Tu esti genul de fata care viseaza ca vine Fat Frumos cu un trandafir alb/rosu(dupa preferinte) in dinti calare pe-un cal alb(a se citi mertzan' alb :)) ). "Wake up Sleepy Beauty!".
Daca a venit deja... atunci inseamna ca esti una dintre cele mai norocoase tipe de pe lume si iti urez sa o tii tot asa.


About "pustii teribilisti":
Poate ca si eu m-am grabit sa par mare...deja am ajuns in acea etapa in care am grija de confortul celor pe care ii iubesc.
Probabil ca la vremea mea m-am incadrat in categoria celor mentionati de tine ca "pusti teribilisti". Imi placea intotdeauna sa demonstrez ca sunt cel mai bun, insa asa sunt si acum, dar pe alt plan(la work) si se pare ca acum chiar imi reuseste si cu rezultate vizibile si masurabile. Sunt curios doar cum o sa te descurci la inceput, dupa ce vei termina liceul si facultatea... aia e viata.

P.S. Daca ai fi trait acum un secol si ceva nu mai aveai cum sa postezi asa ceva pe net :p

P.P.S. Scuze daca am fost cam taios, dar asa sunt deobicei in ultima perioada.

Alexandru spunea...

Si inca ceva... E ca la fizica:
Nu traim intr-o lume ideala si de accea cand punem ceva in practica nu folosim aceleasi formule.

Rucs spunea...

mersi de sfaturi.
imi pare bine ca tu vrei sa fii cel mai bun in ceea ce faci.te felicit.
si pana la urma, asa cum nu exista destin, ghinion si alte alea,viata putand fi influentata de deciziile si faptele noastre, la fel poate fi influentat si finalul unei povesti.de orice tip..

daca as fi trait acum un secol, poate ar fi fost totul altfel.defapt, cu siguranta.iar ca nu as fi avut net, crede-ma, nu m-ar fi ucis;).
poate era mai bine.as fi fost scutita de muuulte:))

n-am de ce sa te scuz.ti-ai exprimat parerea intr-un mod civilizat.