7 decembrie 2010

Schimbari

Norocul e un smecher care trece mereu pe rosu..


Oamenii au diverse pasiuni..
Unii pentru cafea,altii pentru pictura,sau pentru plimbari,mancare sau cine mai stie ce...
Dar cred ca cea mai faina si interesanta pasiune,e aceea de a fi tu..
De a putea sa fi asa cum iti place si-ti doresti..

Se intampla des sa schimbi cate ceva...O haina,o carte,pantofii,dar...niciodata sa te schimbi tu.Sau nu radical..
Suntem facuti pentru schimbari...Schimbam o obisnuinta cu alta,schimbam un moft cu altul...Si mereu cand gasim iar cate ceva fain,avem impresia ca e bine..si frumos..
Schimbarile pot fi ca oamenii...
Ii iei de mana si alergi,fara sa te uiti inapoi...Fara sa clipesti...Doar sa alergi cu fericirea de mana...
Nu exista oameni ghinionisti...Doar oameni care nu au stiut ce usa sa deschida..Sau daca au stiut,nu au avut cheile potrivite.Dar usile se pot deschide si cu rabdare si incercari...
Norocul ni-l facem noi..Ne bazam pe probabilitati...Pe ceea ce a mai fost..Pe cunostinte.Dar nu pe hazard.El nu cred ca exista.Sau refuz eu sa-l accept..
Trebuie sa alegem sa fim noi.Fara compromisuri.Fara minciuni.
Sa ne acceptam asa cum suntem.Cand reusim sa facem asta,cunoastem fericirea.Fericirea de noi..

Am o senzatie interesanta..Cum ca as lua pe cineva de mana si as fugi..Nu conteaza unde,nu conteaza cand.Doar cu cine.Atat conteaza.
Simt ca fericirea e pe aproape.O intrezaresc.
Fara promisiuni..
Fara compromisuri..

2 comentarii:

George spunea...

Creatura,

1.Daca norocul e smecher si trece pe rosu, atunci inseamna ca nu ni-l mai facem noi, ci tine de o incalcare a normelor. Acum se pune problema daca tu crezi ca incalci o norma faurindu-ti norocul. E discutabil. Incearca sa legi imaginile ca ne fuge creierasul si risti sa ne pierzi dupa primele doua fraze.

2. Hai cu predicatul in propozitie. Ideea cu propozitiile scurte este foarte buna, mai ales ca in acest fel nu-ti obosesti cititorul, dar fa-o mandra pe profa de romana, will ya? Foloseste punct si virgula.

3. Ma exasperezi cu punctele de suspensie, care nici macar nu sunt puncte de suspensie. Ori pui (...) ,ori nu mai pui nimic. Sugestie: nu abuza de punctele de suspensie. Suks! Emo style

4. Si ca sa nu spui ca te-am facut sa te simti blue (citez din clasici), afla ca incepi sa scrii si sa legi coerent o idee. Te incurajez sa ai incredere si sa continui sa asterni pe blog ce simti, cu un strop de mai putin tu. Eul pohetic e luat. Eminescu, Arghezi, Bacovia e morti. Hai sa nu-i mai intoarcem, da? NB: a nu se lua morti ad litteram.

Viseaza!

Rucs spunea...

sfaturi bune,creatura draga!
multumesc!