5 februarie 2009

Mentalitatea de invingator..sau..


Mentalitatea de invingator..Suna fain, toata lumea o vrea, aspira la ea.
Dar v-ati pus intrebarea, ce implica?!

In primul rand, ar trebui sa incerci, macar pentru o secunda, sa privesti partea plina a paharului, sa nu te mai gandesti ca poti sa pierzi ci ca poti sa castigi.Ce sa castigi?Pai, e simplu...ori concursul, ori experienta, ori cunostinte, orice...tot castig se numeste.
Nu mai porni la drum neincrezator, cu gandul acela :"Ah...cat e pana in varf...:((".Incearca sa spui, mereu "Mult a fost, putin a ramas".

Ce o sa faci, in viata, cand vei avea de sustinut un examen important, la care concurenta este mare, sau gradul de dificultate este sporit?O sa renunti, o sa clachezi psihic?!NU!Trebuie sa te gandesti ca numarul de locuri scos este cu unul mai putin, deoarece unul este al tau!

Ce ar insemna, fiind pe munte, sa te ratacesti si sa se insereze?!O sa incepi sa plangi, spunand ca acolo iti vor ramane oasele, sau vei incerca sa gasesti drumul, sau vei incerca sa-ti faci un adapost,urmand ca a doua zi,sa pleci mai departe?

Ce ar insemna, fiind prins in coarda(facand alpinism), sa renunti sa mai urci si sa-ti doresti sa cobori?Eh, imi pare rau sa te anunt, dar in alpinism, ori tai coarda si cel mai probabil mori, ori urci mai departe,terminand ce ai inceput..

Totul tine de autosugestie..iar daca nu te poti autosugestiona, cineva mereu va fi langa tine si te va incuraja.
Persoana respectiva crede in tine!Ar fi cazul sa incepi si tu sa crezi in tine..in TINE, nu in altcineva..

0 comentarii: