30 iunie 2009

Criminal minds

M-am uitat la Criminal Minds.
Fain serialul, dar episodul mi-a lasat un gust amar.Va intrebati de ce?
Pai..e simplu..

Criminalii erau o familie, care ucideau parintii fetelor rapite.Pe deasupra, furau din magazine.Nimic anormal, doar ca..
Asasinii hoti erau romani.Si ca sa fie tacamul complet, erau si rromi pe deasupra.

"Cul", nu-i asa?
Se fac si filme, pe aceasta tema, "promovandu-ne" si mai mult reputatia.

6 comentarii:

Anonim spunea...

Dupa ce am vazut toate episoadele si am ajuns la acest ultim episod, am ajuns la concluzia ca este slab documentat, rasist si manipulativ (pentru necunoscatori in ale geografiei, culturii/istoriei, etc.) acest serial.
Despre acest episod am comentat ppe youtube. Reactia americanilor, cand am justificat cat confuzia recurenta "rom-roman" din acest episod, a fost una indolenta. Reactia romanilor nostri? Una total agresiva prin care ar trebui sa inteleg ca acest episod e doar o satira sociala, etc....Daca lucrurile ar fi atat de facile in media, am fi cu totii producatori de filme.

In fine, ma bucur ca ai observat acest episod si ai punctat aspectele pe blogul tau.

Felicitari!

Rucs spunea...

celorlalti nu le pasa de chestia rrom-roman.noi ne "atacam" pentru ca stim ca suntem diferiti,dar ceilalti..."eh,doar o litera in plus..nu prea conteaza"-cam asta cred ei.
noi nu stim sa rezolvam lucrurile intr-un mod normal,fara agresivitate,chiar si verbala.poate daca am insista cu explicatiile&co,macar unul ar realiza ca nu suntem in aceeasi oala si...tot ar fi ceva!
iar in legatura cu serialul..multe nu pot zice.ma mai uit,cand si cand.sunt unele din putinele chestii "digerabile" de la "teveu",inpreuna cu csi'urile.
si multzam fain de apreciere si felicitari!

Rucs spunea...

ah..si am mai vazut o chestie ciudata,in "public enemies"-una din persoanele de acolo,care avea un gen de bordel,era o imigranta romanca:))
pe la 1930,daca nu ma insel.in perioada in care existau gangsteri,jafuri de banci,criminali de nu-stiu-ce-tip si evadari din inchisori cu securitate...buuuna:)))oricum,trecand peste asta,iti recomand filmul.e de nota 10.mi-a placut mult

enzo spunea...

Chiar sunt uimit putin de ce se posteaza pe forumurile asteaa...vorbeati de rasism...pai noi care ne disociam de rromi ca sa nu zic tzi...., ce suntem?...sa fie foarte clar: si romanii sunt la fel ca si rromi si la fel ca toti ceilalti.hai sa spunem lucrurilor pe nume, sa nu blamam mereu pe altii.cat despre serial, ca de aici a pornit discutia, ce e de zic?...e unul dintre cele mai reusite.nu cred ca era o intentie rasiala la episodul respectiv (btw, despre ce episod/serie este vorba, ca sincer nu mai retin...:|).ei au dorit ,cred eu, sa evidentieze anumite aspecte nefericite care provin si de la altii de cat ai lor(americanii)...astept pareri :)

enzo spunea...

imi cer scuze pentru greselile gramaticale si de exprimare...

Rucs spunea...

nu-ti face griji,pentru greselile gramaticale.
nu.prin faptul ca ne discociem de ei,nu inseamna ca suntem rasisti.e ca si cum ai confunda chinezii cu japonezii,ca doar au acelasi format,la ochi..la fel,si in cazul asta.facem diferenta.
nu stiu ce episod era,pentru ca l-am vazut la televizor.