6 septembrie 2009

Maturitatea sentimentala


Pfff...ploua de rupe.
Ma simt singurica...bing bang...printre amintiri si clipe frumoase:)
TU esti departe...El si Ea tot departe..
vreau doar o imbratisare puternica..si un zambet cald..

Dar sa revin.Cred ca ma apuc de dezbateri intense:))Dezbateri cu peretii;))

Dupa cum stiti(probabil),Camil Petrescu afirma in "Ultima noapte de dragoste,intaia noapte de razboi" ca dragostea nu exista,ci este doar obisnuinta.Iar atunci cand persoana nu mai este,constati lipsa,ca fiind anormala,deoarece...erai obisnuita cu prezenta ei.Ma rog,ceva de genul,dar asta este esentialul.

In ce masura sa ii dau dreptate?

In unele cazuri,exista doar atractie fizica(ca de la asta a pornit si atractia lui Gheorghidiu pentru Ela:) ).Daca relatia dureaza mai mult,se ajunge la obisnuinta...
Eu ma obisnuiesc cu tine,tu cu mine si tot asa.Nu e tragedie daca dispar din viata ta,nici tu dintr-a mea.Dar momentul in care unul dintre noi nu mai este,constati ca,inainte pupai pe cineva de noapte buna,iar acum nu o mai faci,si tot asa.Exemplele pot continua.
Intrebarea este:suferi sau nu,dupa o obisnuinta?

Cel de-al doilea caz:totul incepe ca o prietenie,constati ca iti lipseste daca nu vorbiti,iar dupa ce ajungeti impreuna,nu stii daca tii cu adevarat la celalalt..Doar o 'zdruncinatura' emotionala iti poate arata realitatea..Iar daca vreodata n-ar mai fi,atunci..ai pierdut un prieten si te zgarii pe ochi..

Cel de-al treilea caz:totul e asa rapid,fluturasi,asa zisa iubire..fericire..dar care tine cateva zile.Nu e obisnuinta,poate atractie fizica.
In urma,pot ramane obsesii si depresii..

Pana la urma,cand poti stii daca e obisnuinta,iubire sau evadare din cotidian?
Cand poti fii sigur de sentimentele tale,cand poti fii sigur ca zici 'te iubesc' cu toata inima,si nu sunt doar cuvinte in vant?
Cred ca...'siguranta' in cuvinte si sentimente o capeti abia dupa un 'soc' emotional,gen o despartire..Daca dupa ce persoana dispare din peisaj,nu simti nevoia de a te intoarce,nu-i nimic..Dar cand simti ca lumea se termina,atunci poti sa te gandesti:obisnuinta dusa la extrem,sau sentimente si iubire?Pentru ultimul exemplu,nu mai am cum sa gasesc o metoda pentru a le diferentia..

Am o nebuloasa in cap,in legatura cu tot ce am scris mai sus..
tot ce stiu e ca am depasit pragul de obisnuinta,obsesie,capriciu.

Acum e altfel..
Acum ADOR.si sunt sigura de asta.
Nu pot incadra povestea,intr-o categorie dintre cele de mai sus.Stiu doar ca...inaintand in varsta,gasesti maturitatea sentimentala..
Siguranta si iubirea,alinarea si fericirea,chiar daca fizic e departe..
Daca il simti in suflet si in minte..atunci..ne indepartam de Ela si Gheorghi' si de tot ce am scris mmai sus.

si da,bah..in seara asta,ma simt BLEU!

0 comentarii: